Csapatunk

Dettai Mária Julianna, PhD

business és executive coach, tanár, motiváció kutató

Másfél évtizede dolgozom az üzleti szférában, multinacionális vállalatok kommunikációs igazgatójaként, illetve sikeres kommunikációs vállalkozásunk ügyvezetőjeként. Évekbe telt, míg fölismertem, hogy a verseny nem cég és cég, nem vállalkozó és vállalkozó között van, ahogyan azt sokan feltételezik.

Az egyetlen igazi versenytársunk: saját magunk!

A felismerésben bizonyára sokat segítettek tanulmányaim, a PR és kommunikációs képzés, a tanárszak a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudomány Karán, majd pszichológia és pedagógiai  tanulmányaim, motivációs kutatásaim az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Doktori Iskolájában. És, mintha korábbi ismereteim a jelenlegi hivatásomnak csupán előtanulmányai lettek volna, minderre a business coaching tette fel a koronát. Ügyfeleim sikerei, lelkesedése ülésről-ülésre megerősítenek abban, hogy minden változás kulcsa mi magunk vagyunk. Eddigi szakmai tapasztalataim egyértelműen bizonyítják, hogy ha az ügyfél valóban elszánt, képes akár olyan látványos változásra is, amin még ő maga, és környezete is meglepődik. Szervezettebben, hatékonyabban működik a munkájában, magánéletében, és kihozza magából a benne szunnyadó képességek optimumát.

Imre Tóvári Zsuzsanna

business coach, pszichológus

Sok szerepben vagyok jelen az életemben. Pszichológus, coach, tréner, sportpszichológus, szenvedélybetegeket segítő szakember, anya, feleség, nő, barát. Életszerepeink meghatároznak bennünket, és mi is alakítjuk szerepeinket. Sokféle vagyok. Sokfélék vagyunk. Keressük a közös metszéspontokat, így vagyunk képesek szót érteni egymással.

Gyerekkorom óta az emberek és az emberi kapcsolatok izgatnak. Ez az érdeklődésem vitt az ELTE pszichológia szak, egészségpszichológia és tanácsadás szakirányára, és ez a lelkesedés hajt másfél évtizede a lélektan különböző területein folytatott hivatásom során.

Több mint egy évtizede élsportolókat is segítek, köztük a magyar vízilabda válogatottat. Sportpszichológusként, segítőként szerzett tapasztalataimból sokat merítettem business coachként és trénerként is az üzleti világban, hiszen a belső erőforrások csoportosítása, a motiválás, a team munka , a téthelyzetek hatékony kezelése a versenyszférában ugyanolyan fontos mint a versenysportban. A pszichológus és a business coach tevékenységeim kölcsönösen megtermékenyítik és izgalmasan kiegészítik egymást.

Kepes András

író, egyetemi tanár

Iskoláimat, tanulmányaimat három földrészen, négy nyelven végeztem: Magyarországon, Libanonban, Argentínában és az Amerikai Egyesült Államokban.

A különböző kultúrákkal való találkozásaim korán rádöbbentettek, hogy ha azt szeretnénk, elfogadjanak és megértsenek bennünket, nekünk is el kell fogadnunk és meg kell értenünk másokat, s hogy ez a megállapítás nem csak a különböző kultúrák közti párbeszédre, hanem mindenféle emberi kommunikációra érvényes. Lényegében ez a felismerés vezetett rádiós és televíziós riportjaim készítése során, ennek szenteltem kommunikációs tanulmányaimat, ezt tanítottam az egyetemen, a kommunikációs tréningeken, és ez a meggyőződés határozta meg irodalmi munkáimat is.

Az emberi kommunikáció, a kapcsolatteremtés verbális és nem verbális szintjei, technikái, pszichológiai gyökerei tanulmányozhatók és taníthatók. Személyes tapasztalatból tudom, hogy ezek az ismeretek sikeresebbé és kiegyensúlyozottabbá tesznek bennünket, s hogy milyen jól hasznosíthatók az üzleti- és munkakapcsolatokban, a nyilvánosság előtti szereplés során, és a hétköznapi életben.